Josep Capella, delegat de la CCMA a Madrid. Després de fusionar la majoria de corresponsalies de TV3 i Catalunya Ràdio a l’estranger, ara li ha arribat el torn a la delegació de Madrid. Aquest dimecres, el consell de govern de la CCMA ha aprovat la unificació de les delegacions de la televisió i la ràdio pública a la capital espanyola. Josep Capella, delegat de TV3 a Madrid des de 1998, serà el cap de la nova delegació de la CCMA, mentre que Albert Calatrava, delegat de Catalunya Ràdio des de juny de 2012, en serà el subdelegat.

Des d’aquest dimecres, doncs, la nova delegació funciona de manera unificada, i ja s’estan adaptant les instal·lacions de la FORTA, on hi ha TV3, perquè a principis de gener també s’hi traslladi Catalunya Ràdio.

També les delegacions territorials

Les unificacions no saturaran aquí i també arribaran a les delegacions territorials de la ràdio i la televisió. L’objectiu és que, a la llarga, totes elles treballin de manera coordinada i en una mateixa seu, sense que això impliqui una reducció dels seus efectius.

La decisió es produeix en el marc de la transformació de la CCMA en una única empresa de mitjans i de la implementació d’un nou model productiu multicanal, on el més “rellevant” no siguin les finestres per on s’arriba al públic, sinó els seus continguts, segons explicava el president de l’ens, Brauli Duart, en una trobada amb la premsa.

“Amb aquesta mesura es potencia, doncs, la col·laboració entre els mitjans i la creació i difusió de continguts de manera coordinada, transversal i multiplataforma, guanyant eficiència de producció, tècnica i administrativa”, destaca la Corporació en un comunicat.

Segons l’ens, ha adoptat aquest model com a estratègia de grup per tal d’adequar-se a l’evolució del sector i donar “la millor resposta a les noves demandes de la societat catalana en el camp de la comunicació”.