A la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC) no li ha agradat que Televisió de Catalunya suprimeixi les emissions per satèl·lit del canal internacional TV3CAT, motiu pel qual ha decidit iniciar una campanya perquè es mantingui.

L’organització considera que la seva eliminació és una mesura “desafortunada” que suposa un “retrocés de 20 anys” en la projecció de la llengua i la imatge de Catalunya. A més, recorda que, després de la supressió fa dos anys de les emissions internacionals de Canal 9 per impagament del senyal, la presència de la llengua catalana en l’espai televisiu internacional desapareix totalment.

La FIEC considera que les noves tecnologies proposades com alternativa per TV3 “ignoren el caràcter socialitzador o familiar” que pot tenir per a moltes comunitats catalanes de l’exterior el poder veure TV3CAT com a qualsevol altre canal de l’oferta televisiva diària. A més, assegura que el seguiment de TV3 per internet quedarà “restringit” al sector de la població acostumat a veure televisió amb ordinador o altres dispositius.

La Federació destaca que, amb l’inici el 1996 de les emissions de TV3 per via satèl·lit, es va donar accés a la realitat del país als més de 450.000 catalans residents a l’exterior, i per a moltes famílies va suposar un “fantàstic aliat” per donar continuïtat a la llengua en les segones i terceres generacions, a més de per a tots aquells que des de l’àmbit universitari o des de la promoció cultural volien promoure tant la llengua com la imatge exterior de Catalunya.