El Consell de l’Audiovisual de Catalunya organitza el proper dimarts l’onzena sessió de les jornades tecnològiques, que en aquesta ocasió estan centrades en L’emprenedoria i el periodisme digital.

La jornada comptarà amb una taula rodona i debat posterior amb la participació de Pere Condom, director de Catalunya Emprèn de la Generalitat; Carles Martín, Medialab.cat del Consell de l’Audiovisual de Catalunya; Lorenzo Marini, CEO de YouCheck; Albert Rodes, CEO de Watchity, i Cristina Comalrena, business developer de Bulletin.cha.

Els ponents analitzaran les oportunitats que per al sector periodístic ofereixen les noves eines digitals, com ara les transcripcions automatitzades, la traducció automàtica, l’encriptació de missatges, l’storytelling, la intel·ligència artificial, la lluita contra les fake news, la sindicació de continguts i el coneixement de perfils. També s’examinarà com aquestes eines impulsen la creació d’equips multidisciplinaris en l’àmbit periodístic.

El CAC s’ha proposat fomentar l’espai multidisciplinari entre el periodisme i altres sectors industrials i tecnològics propiciat per la irrupció del big data i els sistemes de la intel·ligència artificial. Aquesta edició de les jornades tecnològiques serà la presentació i el tret de sortida d’aquesta nova iniciativa.

La sessió L’emprenedoria i el periodisme digital tindrà lloca la seu del CAC, de 9.15 a 11 h.