Les juntes de les demarcacions del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), per unanimitat, i la junta de govern de l’entitat, per àmplia majoria, han acordat un manifest en el que donen suport al degà, Josep M. Martí, arran de la investigació de la Fiscalia de Barcelona sobre presumptes irregularitats econòmiques. De tots els membres de les diferents juntes, només n’hi ha tres que no signen: Pilar Antillach, Salvador Cot i Enric Sierra. La resta, encoratgen Martí a “seguir defensant l’honor de la professió”.

En el manifest, es remarca que el Col·legi ha estat auditat anualment; que una comissió econòmica “de consens” de tota la junta va analitzar tots els comptes del CPC concloent que no existia “cap irregularitat”, i que a la mateixa conclusió va arribar la directora general de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia de la Generalitat després d’analitzar la documentació econòmica i parlar amb l’auditor del Col·legi.

Els periodistes signats, també mostren el seu desacord pel fet que els Mossos d’Esquadra van efectuar la notificació de la investigació de la Fiscalia al seu lloc de treball i no al CPC, cosa que segons el manifest li provocar “inquietud” i “la necessitat de donar explicacions” a la feina.

El document conclou donant suport també a Josep Maria Martí per la tasca realitzada fins ara per millorar el funcionament del Col·legi de Periodistes, i ofereix el suport i col·laboració dels signants per continuar en la mateixa línia.