Aquest dimecres va tenir lloc la ponència del projecte de llei de reforma de la Llei de la CCMA i la del CAC, durant la qual CiU i PP van tirar endavant el dictamen amb les modificacions introduïdes la setmana passada, on es contempla la possibilitat d’eliminar la publicitat de Catalunya Ràdio. Ara, la seva aprovació definitiva depèn del ple del Parlament del proper 16 de febrer. Previsiblement, el resultat serà el mateix.

El text incorpora esmenes dels populars –com l’esmentada de la ràdio–, però també del PSC, que introdueix un conseller més dels previstos a la CCMA i al CAC (sis en lloc dels cinc previstos inicialment), i una vicepresidència en el cas de la Corporació.

El projecte també inclou esmenes presentades pel comitè d’empresa de TV3 o el Sindicat de Periodistes, les quals no han impedit la seva oposició a la reforma de la CCMA, la qual és considerada un “retorn al control governamental” dels mitjans públics de la Generalitat tant pel Col·legi de Periodistes com pels sindicats.