El consell de govern de la CCMA ha aprovat allargar altre cop el calendari de les negociacions pel nou conveni col·lectiu, ara fins al 30 de novembre. El motiu és que, des que al març es va decidir obrir un segon període de negociacions fins al 30 de maig, s’ha avançat poc i les posicions de la direcció i els treballadors continuen distants.

La Corporació argumenta les dificultats per tancar un acord a causa de “la complexitat, implicacions i conseqüències dels temes a tractar”, així com pel fet que per primer cop s’aborda un únic marc de regulació per a tots els treballadors. Mentre duren les negociacions, la CCMA mantindrà les condicions laborals dels convenis col·lectius de TV3 i Catalunya Ràdio que van expirar el passat 31 de gener.

Davant del nou escenari, el comitè d’empresa ha desconvocat les diferents aturades que havia programat fins a finals de mes. Amb tot, ha criticat que la direcció de la CCMA hagi prorrogat la negociació però no el conveni, tal com havien sol·licitat els representants dels treballadors. L’empresa, però, no ha volgut assumir aquesta mesura amb l’argument que comportaria un any més d’ultraactivitat dels antics convenis, segons explica el comitè.

Es retallarà en continguts

Per complir amb el pressupost de l’any i compensar els 7,5 milions de reducció salarial que preveia, i que no es podrà aplicar aquest 2014, la direcció avisa que haurà de “prendre decisions d’estalvi extraordinàries que han d’afectar encara més la resta de despeses diferents de les de personal”. És a dir, de producció de programes i producció externa, coproduccions i drets esportius.

Davant d’aquesta situació, el consell de govern lamenta “l’impacte” que poden tenir aquestes mesures l’oferta audiovisual i en el compliment de la funció de motor del sector que té encomanda la CCMA.

“El consell de govern considera que, en aquest nou escenari de negociació, la prioritat de tots els que formem part de la Corporació ha de ser, d’una banda, garantir, amb plena normalitat, la competitivitat i el servei públic que han de prestar els nostres mitjans i, de l’altra, la recerca conjunta d’un acord per un nou marc laboral que contribueixi a garantir la viabilitat i el futur de la ràdio i la televisió nacionals de Catalunya”, assenyala en un comunicat.