Pilar Rahola, amb el Premi de Comunicació No Sexista (Foto: Rosmi Duaso).

L’auditori de la Facultat de Comunicació de la Universitat Blanquerna va acollir aquest dimecres al vespre la 19a edició dels Premis de Comunicació No Sexista, atorgats per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), que tant distingeixen les bones pràctiques com en ressalten les negatives.

Guardonades

• Pilar Rahola, per un periodisme “rigorós i de qualitat, fent visibles les dones i les seves actuacions”.

• Ángeles Caso, per “la seva trajectòria que combina actualitat, reflexió i literatura en femení”.

• Victòria Palma, de Catalunya Música, per “la seva tasca de recerca i per visibilitzar les dones professionals de la música d’abans i d’ara”.

• Per a les iniciatives tecnològiques i el foment del periodisme digital: Canal Mujer, del diari econòmic Expansión, per “donar a conèixer les dones en el sector empresarial i emprenedor: la innovació, l’accés a llocs de decisió i també les desigualtats”.

• Per a una campanya de comunicació: Mou-te per la igualtat. És de justícia, de l’ONG Ajuda en Acció, per “donar a conèixer la situació de discriminació de les dones al món i el paper que duen a terme per millorar les seves condicions de vida, i per sensibilitzar col·lectius considerats clau”.

• Per a iniciatives de les empreses editorials: Revista Mia, per la iniciativa Mujeres Reales. Soy Real… y me gusta a favor del reconeixement de les dones.

• Per a iniciatives comunicatives del món local: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, i en especial a l’Àrea de Benestar i Ciutadania, pels “productes informatius a favor de visibilitzar accions de dones i l’esforç per utilitzar un llenguatge no sexista en la revista municipal Viure Sant Boi”.

• Per a uns continguts seriosos en la representació d’homes i dones en programes d’entreteniment de ràdio i TV: equip del programa Polònia, de TV3, i a la seva productora Minoria Absoluta, per “l’esforç visible en les últimes temporades d’incorporar personatges femenins, representats per actrius, en els seus gags”.

• Premi a la trajectòria periodística: Myriam Josa Campoamor, de 72 anys, la treballadora de més edat de La Vanguardia, on porta 44 anys.

• El Premi Males Pràctiques de Comunicació no Sexista: secció Balón Rosa del diari Sport, que el mateix mitjà la defineix com “noticias y rumores sobre las relaciones personales de los futbolistas y sus esposas o novias”.

Durant l’acte, també es va lliurar la primera primera edició del Premi de Periodisme no Sexista per a estudiants. Les guanyadores han estat els treballs La desconeguda dona xinesa a Catalunya, de Raquel Piqueres; Esperit de superació, de Mireia Aguado i Carla Piqué; Només tinc el carnet de família monoparental, Sara Moreno; i Una nova realitat familiar mobilitza l’acció europea, de Carmen Segura (els dos últims atorgats per l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram