Si el deute que Ràdio i Televisió de Mallorca (RTVM) no es cancel·la aquesta setmana, arrossegaran a la “ruïna” a productores i professionals del sector. Amb aquesta contundència s’han expressat en un comunicat conjunt l’Associació de Productores de Balears (APROBA) i l’Associació de Productores Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB), que han fet una crida “desesperada” davant la situació que pateixen.

Segons expliquen, molts petits empresaris s’han vist obligats a avalar personalment crèdits per poder seguir endavant, però en no pagar-se el deute, es començaran a executar per no poder afrontar la seva devolució.

Les dues associacions acusen de “lentitud” els responsables polítics del Consell de Mallorca i al director de l’ens, José Manuel Carrillo, i critiquen la “pèssima gestió” que han fet des que es van aturar les emissions a principis de desembre.

L’APROBA i l’APAIB asseguren que la clausura de RTVM està condemnant a l’atur a un gran nombre de treballadors i professionals autònoms, a més de provocar el tancament d’empreses davant la “nul·la perspectiva de futur” del sector audiovisual a l’illa.

Davant del “drama humà” que està causant l’impagament, ambdues associacions reclamen una solució “urgent”. I que s’aboni el deute amb caràcter “immediat”.

Al novembre, l’APROBA i l’APAIB ja van denunciar el deute que també manté IB3 i l’agonia que pateix el sector audiovisual balear.