L’Associació de Productores de Balears (APROBA) i l’Associació de Productores Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB) acusen la directora d’IB3 televisió, Mar Adrián, d’afavorir empreses de la península en detriment de les de l’arxipèlag. Segons expliquen, la periodista valenciana les hauria fet saber que aquesta situació no li importa, que contractarà qui més “li agradi, convenci o convingui”, i que no pensa respectar els convenis firmats i en vigor.

Les productores asseguren que és “patètic” que “determinats personatges” es dediquin a assenyalar “quines empreses fan fallida i quines són afavorides pel seu dit inquisidor. Per tot plegat, ambdues associacions han demanat la dimissió “immediata” d’Adrián i el seu equip, i que siguin substituïts per professionals balears.

APROBA i APAIB asseguren que si d’ara endavant aquestes són les formes, el fons de l’actuació i el criteri de la televisió pública balear, es plantaran, deixaran de produir i presentaran les demandes corresponents contra IB3, desentenent-se de les conseqüències “del desastre que es produirà” en el sector audiovisual.

70 milions de deute

Actualment, IB3 té un deute de 70 milions d’euros, dels quals la meitat correspondrien a productores de les illes, motiu pel qual a principis de novembre les productores van aixecar la veu per advertir que estaven al límit. Aleshores van demanar una reunió amb el vicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló, la qual es va produir la setmana passada.

Durant la trobada, Aguiló va assegurar que a l’abril del 2012 es pagarien uns 35 milions i que la resta s’hauria d’anar assumint a través dels pressupostos dels propers anys. Per a les associacions, tot i que no és la millor solució, l’accepten confiant en la seva promesa.