Des d’aquesta temporada, Ràdio Montblanc i l’Espluga FM Ràdio uneixen esforços i treballaran en xarxa compartint recursos humans i tècnics. Els objectius de l’acord, signat el passat dimecres, són diversos: millorar els continguts i serveis que ofereixen ambdues emissores; reduir la despesa, i potenciar un servei de comunicació audiovisual d’abast comarcal.

L’acord implica la col·laboració directa en cobertures informatives (la qual ja s’havia posat a prova en els darrers mesos); la coproducció de programes, i l’intercanvi de textos, fotografies i material audiovisual.

Vocació comarcal

A més, Ràdio Montblanc i l’Espluga FM Ràdio s’han compromès a treballar per crear una xarxa de corresponsals compartida a la Conca de Barberà per accedir a la informació de tots els municipis.

Paral·lelament, com a ràdios consorciades a la XAL, enviaran continguts informatius de la comarca a les ràdios de la Xarxa de Comunicació Local a través del servei XN-Notícies, mantenint cada emissora la independència en seu àmbit d’acció i compartint la cobertura de la resta de municipis de la comarca.

Precisament, la coproducció de programes s’iniciarà als Matins en xarxa, on cada emissora aportarà als continguts un dels mòdul que conformen la nova aposta de La Xarxa. Ràdio Montblanc i l’Espluga FM Ràdio també emetran conjuntament Infoesport, que informarrà de l’actualitat esportiva de la Conca de Barberà, i una taula rodona sobre l’actualitat de la comarca.