18 entitats han constituït l’Associació Espanyola de Ràdio Online (AERO), entre les quals hi ha les catalanes iCat fm, ScannerFM o Radio Gladys Palmera. L’objectiu és compartir i divulgar informació sobre el mitjà radiofònic que emet via internet, el seu entorn de creixement, els canvis de model, les tendències, els hàbits de consum, etc.

A més, l’associació es proposa maximitzar les opcions de monetització del sector, treballant en la normalització, l’anàlisi, la investigació, la difusió de resultats analítics i l’evolució del sector. Segons l’AERO, el mitjà compta amb 15 milions d’usuaris únics mensuals. En aquest sentit, un dels seus propòsits és participar en processos d’homologació d’eines tecnològiques de mesurament i streaming, així com de formats i estàndards publicitaris.

Per començar, s’han format quatre comissions de treball: investigació i homologació (que té a càrrec les àrees de normalització, estàndards, mesuraments i formats); gestió de drets i legalitat (relació amb institucions, drets d’autor i departament legal); comissió de mercats (agències, anunciants, models de monetització); i comissió de comunicació i noves tecnologies (TIC, tendències, posicionament).

L’AERO es va constituir formalment el passat 23 de febrer en un acte celebrat a un hotel davant de Ràdio Barcelona. La seva primera presidenta, escollida per unanimitat, és Elisa Escobedo, impulsora de l’associació i CEO d’Audioemotion.