Al juliol, la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) va fixar provisionalment en 98 euros per partit i estadi el preu que les emissores havien d’abonar als clubs per entrar als camps a retransmetre en directe els partits de primera i segona divisió i de Copa del Rei de la temporada 2012-2013. Un cop instruït l’expedient sobre la compensació per l’ús de les instal·lacions, l’organisme ha rebaixat la quantitat a 85 euros, una xifra encara més allunyada a la que reclamava la Lliga de Futbol Professional (LFP).

A l’Associació Espanyola de Ràdios Comercials (AERC) s’ha rebut la decisió amb satisfacció. El secretari general de l’Associació Espanyola de Ràdios Comercials (AERC), Alfonso Ruiz de Assin, assegura que el cost per l’ús de les instal·lacions dels estadis està una mica per sota dels 85 euros, malgrat veu la resolució positiva i l’acata, segons va afirmar a Servimedia.

“L’important és que l’àrbitre que va nomenar el Govern, la CMT, ha deixat clar que les ràdios no tenim que pagar per la retransmissió, perquè està coberta pel dret de la informació, sinó per l’ús d’uns instal·lacions”, va destacar.

Per calcular els 85 euros, la CMT ha tingut en compte els costos directament relacionats amb el manteniment de les cabines i altres serveis necessaris per garantir les transmissions (electricitat, neteja, manteninment, seguretat, accessos, acreditacions) i n’ha exclòs altres proposats per la LFP.

La compensació per l’ús de la cabina va quedar reflectit en el decret llei aprovat a l’abril pel Govern espanyol, el qual reconeixia aquest dret als clubs, de la mateixa manera que el dret de les ràdios a transmetre en directe els partits sense pagar un cànon.