L’Associació Espanyola de Radiodifusió Comercial (AERC) ha demanat a les administracions públiques que es estableixin un “dia D i hora H” per al tancament d’emissores il·legals, les quals xifra en 3.000 a tot l’Estat, ja que causen problemes “gravíssims”. Així ho va manifestar el seu president, Javier González Ferrari, després de l’assemblea general de l’AERC, celebrada aquest dimarts.

Amb tot, González Ferrari va admetre que els membres de l’AERC haurien de ser els primers en fer examen de consciència i “posar ordre” en les seves emissions on hi hagi “casos d’irregularitats”, abans de tornar a demanar a l’Administració que acabi amb les ràdios pirates.

El president de l’Associació també va recordar que, a les tres grans cadenes privades, el Ministeri d’Indústria els ha obert expedients sancionadors d’entre 30.000 i 90.000 euros per entrar amb les seves emissions al Marroc i Algèria, i va assegurar que no hi havia interès en arribar a aquests països.

“Si estem rodejats d’emissores il·legals que ens estan interferint en molts casos, haurem de rebassar el senyal perquè ens sentin a nosaltres, que som emissores legals, paguem els nostres impostos i donem d’alta als nostres treballadors”, va argumentar González Ferrari.

Font: Agències