La intenció de la Lliga de Futbol Professional (LFP) de cobrar a les ràdios per les transmissions dels partits de primera i segona divisió, com ja fan les televisions, no ha agradat a les emissores, ni a les públiques ni a les privades. En un comunicat conjunt, aquest dimecres han mostrat els seu “unànime i complet rebuig” a aquesta pretensió, feta pública la setmana passada.

En l’argumentari de la seva posició, el comunicat recorda que la ràdio no ofereix imatges, sinó una “versió subjectiva i personal” del professional, la qual cosa no causa potencialment “cap perjudici” als clubs. En aquest sentit assenyala que la gent no deixa d’anar al camp perquè el partit es transmet a la ràdio, com sí pot passar amb la televisió.

Pel que fa als possibles beneficis econòmics, el comunicat recorda que les transmissions des dels camps també generen importants despeses i que, en tot cas, els ingressos es veurien “compensats per l’aportació diària que les ràdios fan a l’animació de l’espectacle futbolístic” en els seus programes, esportius o informatius, la qual fomenta, diuen, l’assistència als camps. Per això, les ràdios consideren que es tracta d’una “aportació mútua de caràcter beneficiós per a ambdues parts”.

A banda, el comunicat recorda que la intenció de la LFP planteja aquesta taxa en mig d’una crisi econòmica “agreujada” als mitjans, i “específicament a les ràdios. Així, assegura que la mesura de la Lliga té el risc de deixar els oients sense futbol els caps de setmana.

Per tot plegat, les ràdios rebutgen “fermament” la pretensió de la LFP, i asseguren que l’actual model de convivència és “el més convenient per ambdues parts”.

El comunicat ha estat recolzat per l’Associació Espanyola de Radiodifusió Comercial (AERC), Ràdio Nacional d’Espanya i la Federació de Ràdio (RNE) i Televisió Autonòmics (FORTA).