Aquest dijous i divendres, l’Institut d’Estudis Catalans acull la cinquena edició de les Jornades Catalanes de Revistes Científiques, que reuniran uns 150 editors, científics i professionals de la informació.

Al llarg dels dos dies, diversos ponents tractaran temes relacionats amb la gestió de les revistes científiques; l’edició de publicacions en el món digital i les noves eines 2.0; l’accés i els continguts oberts; les actuals iniciatives de suport; els models de negoci i les fonts de finançament; l’avaluació de la ciència, i les implementacions de futur. Les sessions es podran seguir en directe o en diferit mitjançant la videoteca de l’IEC.

Entre d’altres, enguany hi participen Luis Collado, responsable de Google Scholar a Espanya i Portugal, amb la conferència Google Scolar: una forma más sencilla de encontrar y leer documentación científica; Félix de Moya, fundador del grup SCIMAGO, amb Producción, liderazgo y excelencia científica en un mundo en crisis: una aproximación cienciométrica, i Damian Pattinson, editor executiu de la revista PLoS ONE, amb Open access, PLoS ONE, and the rise of the mega journal.

L’objectiu de les Jornades és donar suport als consells d’edició i redacció de revistes científiques en la millora de les publicacions; dotar el col·lectiu d’eines i coneixements per millorar els aspectes formals i els estàndards de qualitat de les revistes científiques; i potenciar la difusió, la internacionalització i la visibilitat de les publicacions mitjançant la indexació en bases de dades i repertoris.