L’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) han decidit distingir la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals amb un reconeixement especial pels seus 30 anys d’història. L’acte, presidit per Artur Mas, tindrà lloc el proper 20 de febrer, al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona, en el marc de la 19a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica.

“El naixement de TV3 i Catalunya Ràdio ara fa tres dècades va suposar el llançament del nostre col·lectiu en un projecte d’immenses dimensions: la xarxa de difusió audiovisual de Catalunya i les seves infraestructures per a la creació de continguts”, afirmen Mingo Olmos, degà del COEINF, i Joan Solé, president de Telecos.cat, en un comunicat conjunt.

“Companys de les primeres promocions a Catalunya hi van posar tota la il·lusió i els esforços. El que representa aquesta fita per al nostre país, per a la CCMA i finalment per als nostres enginyers, ens omple de goig i per això ho volem celebrar tots plegats”, afegeixen.

Durant la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica també es lliuraran els Premis Salvà i Campillo (guardó que reconeix a la personalitat destacada i al jove emprenedor), els Premis Alan Turing (que en la seva segona edició premiaran al CIO de l’any i a la responsabilitat social) i el Premi d’Honor de La Nit.

La conferència inaugural serà Com vam crear internet, a càrrec de l’emprenedor i doctor enginyer de Telecomunicacions Andreu Veà. En la ponència també intervindrà via vídeo un dels “pares” d’internet Vint Cerf, vicepresident de Google.