La Xarxa Audiovisual Local posarà en marxa el darrer trimestre de 2022 una plataforma OTT amb continguts de vídeo i àudio de les televisions i les ràdios de proximitat, d’accés gratuït amb registre previ. Així ho ha anunciat el conseller delegat de la XAL, Lluís Garriga, al Mercat Audiovisual de Catalunya.

La plataforma de les televisions i ràdios locals serà “de navegació fàcil, optimitzada per a totes les pantalles digitals, des d’smart TV fins a mòbils i tauletes”, ha explicat Garriga.

Els continguts estaran organitzats per canals lineals, per territoris, i s’ordenaran o bé per geolocalització o bé per la tria del mateix usuari. D’aquesta manera es podrà veure l’emissió lineal en streaming de totes les TV locals adherides a La Xarxa.

Pel que fa als vídeos sota comanda, la plataforma oferirà un catàleg de continguts organitzats en verticals temàtics “en funció de les preferències i els perfils dels usuaris”, ha apuntat Lluís Garriga.

La nova plataforma també disposarà d’una funció de gravació per poder retrocedir a l’inici d’un programa, i permetrà el visionat de continguts de fins a set dies enrere.

A més d’un player de vídeo, la plataforma també en comptarà amb un d’àudio específic per poder escoltar els podcasts de les emissores locals amb “la màxima qualitat i usabilitat”, ha dit el conseller delegat de la XAL.

Respecte al registre previ per accedir gratuïtament a l’OTT, Garriga ha assenyalat que les dades “ajudaran a conèixer millor les audiències i les seves preferències, i permetrà, en tant que servei públic, adaptar de manera més eficient i adequada els continguts”.

La nova plataforma OTT compta amb l’experiència acumulada de la Xala!, que actualment té prop de 70.000 usuaris registrats. Aquest servei es va llançar el juny de 2018 de pagament, però va acabar sent gratuït també previ registre.