Cambrils Audiovisual i el Consorci TAC 12 han arribat a un acord de col·laboració que té per objectiu optimitzar recursos mitjançant una gestió conjunta, polítiques comunes de finançament i la possibilitat de compartir continguts.

En concret, el conveni estableix que TAC 12, la televisió pública del Camp de Tarragona nord (Alt Camp, Conca de Barberà i Tarragonès) coordinarà la direcció i la programació de TDCamp, la televisió local de Cambrils i del Camp de Tarragona sud (Baix Camp i Priorat).

Així doncs, el director-gerent de TAC 12, Xavier Abelló, estarà al capdavant de la nova estructura. Cal recordar que, al setembre, TDCamp va acomiadar quatre treballadors, entre ells el director Josep Maria Pagès, les funcions del qual ara assumirà Abelló. Aleshores, el Col·legi de Periodistes tarragoní va animar a les administracions locals a coordinar-se i treballar conjuntament per “fer possible i viable un servei públic de televisió de proximitat al Camp de Tarragona”.

Mitjançant l’acord, que té una vigència d’un any renovable, el Consorci TAC 12 rebrà 27.600 euros anuals de Cambrils Audiovisual.

Neguen una futura fusió

El conveni va ser signat aquest dimecres per l’alcaldessa de Cambrils i presidenta de l’Entitat Pública Empresarial Local (EPEL) Cambrils Audiovisual, Mercè Dalmau, i l’alcalde de Valls i president del Consorci TAC 12, Albert Batet.

Després de la signatura, Dalmau va negar que l’acord sigui un primer pas cap a la fusió. A més, va assegurar que TDCamp tindrà l’última paraula en la confecció de la graella diària i en l’elaboració de les escaletes: “No comportarà, en cap cas, la pèrdua, per par de Cambrils Audiovisual, de la capacitat de decidir la configuració de la programació”, va assegurar.

Així, l’alcaldessa va remarcar que la relació que s’estableix entre ambdós ens és “purament” administrativa i que Cambrils Audiovisual conserva la seva independència d’actuació i organització. A més, els 12 treballadors de l’empresa pública hi continuen vinculats.

Per la seva banda, Albert Batet, va explicar que les administracions han de treure el màxim rendiment dels diners públics i que en temps difícils cal prendre decisions valentes. “Les diferents administracions hem de treballar conjuntament per continuar donant serveis de qualitat com TD Camp i TAC 12 i gestionar els recursos”, va manifestar.

A més, Batet va destacar que es tractava d’un “bon acord” per tal d’“optimitzar recursos, obrir vies de col·laboració i continuar amb l’aposta informativa de proximitat”.