La nova graella televisiva de La Xarxa, que s’estrena aquest dilluns 7 de gener, estarà coproduïda en la seva totalitat per 14 cadenes locals d’arreu del país. La plataforma de continguts audiovisuals (que integra la Xarxa de Televisions Locals, l’antiga COMRàdio i el portal XarxaNotícies) destaca que és primer cop que s’assoleix aquesta presència en una programació destinada a televisions de proximitat.

La Xarxa assegura que la seva aposta respon a la voluntat d’augmentar la visibilitat de continguts de qualitat fets per mitjans locals, a més d’estimular econòmicament un sector fortament afectat per la crisi.

Col·laboració entre cadenes

La nova graella està conformada per una trentena de programes, majoritàriament de caire informatiu i divulgatiu, els quals estan coproduïts per TV Girona, Lleida TV, m1tv, VOTV, El 9 TV, Canal Taronja, teleb, L’Ebre TV, Pirineus TV, Molins de Rei TV, Penedès TV, Televisió del Ripollès, Canal Blau TV i Televisió de Cardedeu. A la vegada, els programes es nodreixen de reportatges produïts per altres canals locals.

L’exemple de col·laboració de les cadenes locals en la nova programació s’exemplifica en l’espai de reportatges d’actualitat La Setmana, que tindrà quatre versions territorials (per a les comarques gironines, tarragonines, lleidatanes i pirinenques) i una de nacional.

Cadascuna de les quatre primeres estarà coordinada per TV Girona, Canal Reus TV, Lleida TV i Pirineus TV, i l’edició per al conjunt de Catalunya anirà a càrrec de la redacció central de La Xarxa. La coordinació consistirà en la gestió de la participació dels canals de la demarcació en la producció de reportatges de diferents àmbits temàtics.

Nous espais

Entre les novetats de la graella hi ha programes divulgatius com Genticilis, de TV Girona, que proposa la descoberta de racons de viles catalanes a través de personatges coneguts que hi estan vinculats; Aula Emprenedora, de Canal Taronja, que aporta coneixements pràctics sobre la creació i gestió d’una empresa; Museus, de TV del Ripollès, centrat en els principals museus catalans, i Batalletes, de TV de Cardedeu, que recupera la història local a partir de les imatges d’arxiu de les televisions participants en el projecte.

Altres estrenes del nou any són Sector primari, de L’Ebre TV, un programa d’actualitat sobre agricultura, ramaderia i pesca; Petites aventures, de teleb, que proposa activitats lúdiques i culturals per gaudir en família, i el contenidor cinematogràfic Última sessió, d’m1tv.

A més, La Xarxa amplia l’oferta de programes multimèdia amb l’estrena del format televisiu de L’observatori econòmic, un espai diari d’anàlisi econòmica de les ràdios locals que condueix Humberto Salerno, qui també presentarà la versió televisiva, la qual incorporarà reportatges de canals locals.