La Unió de Televisions Comercials Associades assegura que el tancament de nou canals de la TDT tindria conseqüències “gravíssimes” per al sector, i insta al Govern espanyol a adoptar les mesures necessàries per “conciliar” el marc legal amb els compromisos adquirits en el seu moment amb els operadors, i a eliminar “la incertesa” dels darrers mesos “definitivament”.

Amb tot, la patronal de les televisions privades remarca que la resolució del Tribunal Suprem no qüestiona l’actuació de les operadores, sinó que és contra una decisió del Consell de Ministres. Això, segons la UTECA, obre la porta a què l’Estat hagi d’assumir “fortes indemnitzacions” per a les afectades en cas s’acabin suprimint canals.

En aquest sentit, assegura que les operadores han actuat en tot moment “de bona fe” i han assumit les obligacions i executat “amb disciplina” els plans que les administracions van anar establint en el procés d’implantació de la TDT.

Més precarietat

La UTECA també adverteix que el tancament de nou canals posaria en situació de “greu precarietat” a gran part del sector, ja que l’eliminació d’hores d’emissió comportaria pèrdues de llocs de treball directes i indirectes, “agreujant encara més” la difícil situació econòmica.

Finalment, les privades recorden que han destinat “centenars de milions d’euros” en els darrers vuit anys per a la implantació de la TDT, a més de la inversió que ha hagut de fer la ciutadania per adaptar-s’hi.