El darrer ERO presentat per Prisa continua mobilitzant els treballadors. Després de dues jornades de vaga a les revistes de Prisa (dimarts i dimecres de la setmana passada, amb un seguiment massiu), ara són Cinco Días i la comercialitzadora Prisa Brand Solutions les que han convocat aturades davant els acomiadaments que vol realitzar el grup de comunicació.

Els treballadors del diari econòmic han convocat cinc dies de vaga, de dimecres a diumenge, després de considerar un “insult” la darrera oferta de l’empresa: 23 sortides en lloc de 27 (la meitat de la plantilla) amb indemnitzacions de 26 dies en comptes dels 20 legals inicialment proposats, a més de reduir un 10% el salari i eliminar una paga extraordinària. La vaga coincideix amb la presentació dels Pressupostos Generals de l’Estat per al 2013.

En el cas de Prisa Brand Solutions, el grup vol acomiadar una vintena de persones amb indemnitzacions de 24 dies per any treballat, molt allunyats dels 45 que demana la plantilla segons l’acord de l’any passat amb la direcció. Els treballadors han convocat una aturada per a dijous i divendres.

A Prisa Revistas l’empresa vol acomiadar 45 treballadors d’un total de 93. De moment només s’ha aconseguit que les indemnitzacions passin dels 20 per any treballat previstos en la reforma laboral a 26.