Neix la beca ESCAC-Netflix de guió. L’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya ha estat un dels centres seleccionats per Netflix per formar part d’un programa pilot d’ajudes a la formació al cinema i audiovisual.
La creació d’aquesta beca té per a objectiu “contribuir a fer de la industria audiovisual un sector més inclusiu i divers, a través de la recerca de noves mirades i propostes narratives de grups socials poc representats a l’audiovisual”. La pretensió és impulsar l’equitat creativa i fomentar la presència de persones amb diversitat cultural, amb diversitat sexual i de gènere, i/o amb discapacitat darrere de les càmeres.

Així doncs, l’ESCAC amplia el seu programa de beques del qual actualment es beneficien un centenar d’alumnes a l’any amb recursos limitats, amb dues noves beques d’estudi al Màster en Guió finançades per Netflix a través del Fons per a la creativitat inclusiva.

Les dues noves beques cobreixen el cost de la matrícula i les despeses d’inscripció, així com una ajuda econòmica per a les despeses d’allotjament i manutenció durant els mesos que dura el programa d’estudis, l’adquisició de material informàtic i tecnològic, i les despeses de trasllat inicial i final a Terrassa des del domicili d’origen. El termini per presentar sol·licituds finalitza el 21 de juny.