La comissió de peticions del Parlament Europeu va decidir aquest dimarts mantenir oberta la investigació per les queixes de manca de pluralitat a TV3, i demanarà l’opinió al respecte del Govern espanyol, del català i de la comissió de cultura de l’Eurocambra.

La decisió es va prendre després d’escoltar l’exposició dels dos denunciants, Cristian Escribano (president de les joventuts del PP al Maresme) i Sergio Santamaría (exdiputat del PP al Parlament de Catalunya), que van acusar TV3 d’utilitzar fons públics per “manipular informativament” i “adoctrinar” la seva audiència amb continguts parcials a favor del moviment independentista.

La decisió de mantenir oberta la investigació la va prendre el vicepresident de la comissió de peticions de l’Eurocambra, Pál Csáky (del grup EPP), en absència de la presidenta Cecilia Wikstrom (ALDE).

La rèplica a Escribano i Santamaría la va donar el president del consell professional de TV3, Lluís Caelles, qui va assegurar que el canal és exemple de “qualitat, credibilitat i imparcialitat”, i va recalcar que la petició no és ni “innòcua” ni “neutra”, en referència a la filiació dels denunciants.

“Hem vingut a l’Eurocambra a fer un debat professional però ens hem trobat amb un debat polític”, va lamentar a la sortida Caelles, segons recull l’ACN.