Després de 16 anys col·laborant amb un article setmanal a Levante-EMV, el diari ha decidit prescindir del poeta Manel Rodríquez-Castelló per “deslleialtat” després que denunciés censura, segons explica al seu blog.

Els fets es remunten al passat 18 de gener, quan Levante-EMV no va publicar la columna de Rodríguez-Castelló, amb el nom d’Onoris causa, on criticava l’empresa de telecomunicacions Ono per una mala experiència. L’escriptor alcoià va penjar igualment l’article al seu blog (on hi publicava les seves columnes) advertint que havia estat censurat pel diari.

Després d’enviar el següent article, que havia d’aparèixer el passat dissabte, des de Levante van comunicar a l’escriptor que prescindien dels seus serveis per la “deslleialtat” comesa al denunciar la censura. “Després de 16 anys sense fallar ni un sol dissabte, és dur que t’acomiaden així, que s’estimen tan poc el que modestament però amb rigor has anat donant”, lamenta al seu blog, on hi ha penjat el darrer article que finalment tampoc va veure la llum La veu, dedicat a l’actriu, cantant i poeta Montse Anfruns, que va morir la setmana passada.

La columna sobre Ono no és la primera que li censuraven a Manel Rodríguez-Castelló. Amb anterioritat el diari no va publicar un article del mateix autor dedicat a l’alcalde de Xàtiva i president de la Diputació de València, Alfonso Rus.