L’informatiu Catalunya migdia posa en marxa la secció #fetsOfakes de verificació de fets, la qual traslladarà a l’audiència la tasca de fact-checking que es fa a l’emissora pública per combatre la desinformació, les mentides i les manipulacions que es difonen.

El departament d’informatius de Catalunya Ràdio compta amb un equip transversal de periodistes (anomenat com la secció) que es dedica a la verificació de dades, cercant les fonts primàries de les informacions, adreçant-se als gabinets polítics de comunicació per demanar aclariments o informació de context, a experts acadèmics i a qualsevol altra font necessària o disponible.

Així doncs, #fetsOfakes, que no tindrà una periodicitat fixa, serà una finestra per a l’equip de verificació de l’emissora. En l’informatiu del migdia, les persones responsables d’analitzar els diferents casos seran les encarregades d’explicar-los als oients de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, que també ho publicaran als seus perfils de Twitter i en una secció específica al web.