La junta de l’Institut de Drets Humans de Catalunya ha atorgat la menció especial a mitjans i professionals de la comunicació del Premi Solidaritat a la revista Masala, mitjà crític del Districte de Ciutat Vella a Barcelona, en reconeixement al seu “periodisme de proximitat i militant”.

En l’acte de lliurament, dimarts al Parlament, els representants de Masala, Marc Iglesias i Daniel Pardo, van remarcar la voluntat de la publicació de denunciar les “desigualtats i els abusos de poder” als centres històrics de les ciutats, “espais de conflicte permanent”, però també de “celebrar les petites i grans victòries veïnals”. Enguany, el Premi Solidaritat ha estat per a l’entitat Espacio del Inmigrante, del Raval.

“Les lluites reivindicatives pels drets i les llibertats comencen a les nostres cases, els nostres carrers i els nostres barris; i, aquestes lluites, per ser efectives, han de venir acompanyades de mitjans de comunicació capaços de denunciar i de fer crítica constructiva amb el clar objectiu d’impulsar processos de transformació social que dignifiquin la vida de les persones i la convivència a les ciutats. La revista Masala s’ha erigit al llarg dels anys en clar exponent d’aquest altaveu social”, assenyalava el mes passat David Bondia, president de l’IDHC, quan es va donar a conèixer el veredicte.

L’Institut de Drets Humans de Catalunya lliura el Premi Solidaritat des del 1987 a organitzacions o persones que defensen els drets humans, i en el marc del guardó des del 1998 atorga una menció especial per a mitjans de comunicació i periodistes que incorporen la defensa dels drets humans a la tasca informativa.