Foto: Laura Pous / Jordi Bataller / ACN

La fira internacional de tecnologia audiovisual ISE (Integrated Systems Europe) preveu tenir un impacte econòmic proper als 400 milions d’euros en la seva 19 edició, la tercera a Barcelona, que se celebrarà del 31 de gener al 3 de febrer al recinte Gran Via.

Una xifra per sobre de les previsions inicials: “Ha anat més bé del que esperàvem”, admet el seu conseller delegat, Mike Blackman, en una entrevista amb l’ACN, on remarca el benefici en despesa hotelera, restauració o feines temporals dins i fora de la fira.

Blackman també espera que se superin “substancialment” els 40.000 visitants de 2022. L’edició d’enguany comptarà amb uns 57.000 metres quadrats, sis pavellons, i un 30% més d’espai respecte de l’anterior per a més de 1.000 exhibidors. Amb tot, admet “preocupació” per la vaga de taxis.

El conseller delegat de l’ISE es mostra “orgullós” de la contribució de la fira a Barcelona, i remarca que ja hi ha vuit empreses que s’han instal·lat a Catalunya per l’arribada del congrés.

En aquesta línia, Mike Blackman lloa la relació amb Barcelona, i espera que el contracte continuï més enllà del 2025, la data en què expira l’actual. De fet, considera que l’ampliació del recinte firal a Gran Via és un motiu més per mantenir el congrés a la ciutat.

“Buscàvem un recinte que ens pogués acollir ara i ens donés espai per créixer a llarg termini, per no haver de continuar movent-nos” de ciutat, explica el directiu a l’ACN, recordant el moment en què van decidir canviar Amsterdam per Barcelona.

Blackman creu que la ciutat és “capaç” d’acomodar el saló audiovisual “durant molt de temps”. De fet, bromeja que si Gran Via es quedés mai petita sempre podrien optar, també, per ocupar el recinte de Montjuïc. “ISE Barcelona funciona, i mentre continuï sent un èxit, perquè hauríem de marxar?”, es pregunta.

El responsable de l’ISE admet que són una “organització empresarial” i hi ha “factors externs” que podrien afectar negativament el congrés –com un augment dels costos–, però per ara creu que la situació compensa.