L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), en col·laboració amb la Xarxa Vives d’Universitats, ha posat en marxa un premi de recerca de nous models de negoci per a empreses periodístiques de proximitat. El guardó, patrocinat per Banc Sabadell, està dotat amb 6.000 euros i es dirigeix a docents, investigadors i estudiants de doctorat de les facultats de periodisme i comunicació dels territoris de parla catalana.

Els projectes han d’abordar qualsevol qüestió relacionada amb els models de negoci dels mitjans de proximitat en totes les seves vessants, però sempre amb la inclusió de la premsa gratuïta, de pagament i/o digital.

El premi té per objectiu cercar i/o conèixer nous models de negoci que ajudin a encarar el futur del sector; permetre els editors a estar cada vegada més preparats, amb capacitat crítica i creativitat, i facilitar la millora de realitats i projectes editorials responsables i innovadors, i amb les eines pràctiques per fer front als canvis.

El jurat valorarà especialment els enfocaments i les temàtiques més innovadores:

  • Anàlisi estratègica de l’edició, des de la confecció d’un mitjà fins a la producció del mateix, sigui imprès, en línia o en qualsevol altre difusió.
  • Anàlisi dels criteris i habilitats per editar i produir informació tant per la banda de les rutines de producció de l’emissor com de les característiques dels targets receptors.
  • Innovació i emprenedoria en l’empresa de comunicació: emprendre nous projectes d’informació des d’una organització o de forma autònoma que siguin una aportació innovadora a la societat.
  • Anàlisi dels mercats de comunicació: entendre els canvis en els mercats, les sensibilitats culturals del país i les tecnologies de la comunicació que tenen relació amb la feina de casa i el periodisme de proximitat.

Les investigacions han de ser inèdites, tot i que es poden acceptar noves incorporacions a recerques ja en marxa que no hagin estat publicades.

El termini per presentar projectes, que han d’estar escrits en català, finalitza el 15 de maig. El veredicte es donarà a conèixer durant la primera quinzena de juny, i el projecte guanyador s’haurà de presentar durant aquell mes. Posteriorment, l’autor o autors disposaran fins al 31 de gener de 2016 per lliurar el treball acabat. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram