La Masia d’en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú va acollir dissabte el lliurament de la 21a edició dels Premis Eugeni Molero de Periodisme, atorgats pel Consell Comarcal del Garraf.

Enguany, en la categoria de periodisme escrit s’ha guardonat el treball Secrets de Sitges – Contraportades, d’Alba López, publicat a l’Eco de Sitges, per la selecció de temes que planteja l’autora als lectors i per la “qualitat narrativa”.

En la modalitat audiovisual, el guardó ha estat per una sèrie de reportatges de La 7mana Penedès-Garraf, de Jaume Inglés, de Canal Blau, produït per la Xarxa de Comunicació Local. El jurat en destaca la realització tècnica i els temes plantejats en els reportatges, emesos a Canal Blau, Penedès TV, El Punt Avui TV i Molins TV.

Per la seva part, en la categoria de periodisme gràfic s’ha distingit Carles Castro per una fotografia publicada a La Vanguardia sobre el canvi de propietat de l’antic restaurant Peixerot de Vilanova. A parer del jurat, Castro “sap esprémer” tots els elements informatius de la imatge aconseguint una escena que conté “totes les claus per documentar fets i protagonistes”.

Finalment, enguany el premi per a estudiants de Periodisme i Comunicació Audiovisual ha quedat desert.

Finalment, el jurat esperona la professió perquè en el futur optin als premis “propostes periodístiques innovadores, amb línies editorials independents i de recerca”. El jurat estava format pels periodistes Lluis Gené, Anna Poch i Jordi Lleó.

Tots els guardons estaven dotats amb 2.000 euros, excepte el premi per a estudiants, amb 1.000 euros.