El president d’Havas Media, Leopoldo Rodés Castañé, ha mort aquest dimecres als 80 anys a causa d’un accident quan el turisme amb el que viatjava com a acompanyant ha xocat contra un camió a l’autopista AP-7, a l’alçada d’Aiguaviva (Girona). El xofer ha estat traslladat en estat greu a l’Hospital Josep Trueta de Girona.

Nascut a Barcelona, Leopoldo Rodés va crear el 1978 l’empresa familiar Media Planning Group, que es va convertir en un dels més importants del sector de la publicitat i els mitjans de comunicació a l’Estat. El 1999, el grup es va integrar dins la multinacional francesa Havas. Al marge, el 2006 va crear Inversiones y Servicios Publicitarios (ISP).

A banda, Rodés també presidia la Fundació MACBA, de la qual en va ser l’impulsor; la Fundación Arte y Mecenazgo, i l’International Advisory Board d’Abertis Infraestructuras. A més, era vicepresident del Reial Automòbil Club de Catalunya i conseller de Prisa TV, CaixaBank, del grup financer Inbursa i de Christie’s International Europe.

En l’àmbit cultural, Leopoldo Rodés era membre de la comissió executiva de la Fundació Palau de la Música i de la Fundació Gran Teatre del Liceu, i també era present en els patronats del Guggenheim de Bilbao, el Museu del Prado, la Fundació Príncep d’Astúries, la Fundació Príncep de Girona, el MoMA de Nova York i el Whitney Museum of American Art. A banda.

Entre 1964 y 1974, Rodés va formar part dels consells d’administració del Banco Central, el Banco Vitalicio i de Ferrocarrils de Catalunya, i de 1988 a 2004 va ser vicepresident del Banco Urquijo.

El 1985 va ser president del comitè de la candidatura dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, i un cop assignats, va formar part del consell executiu, motiu pel qual va rebre la Creu de Sant Jordi i la Medalla d’Or de la ciutat.

El 1992, Leopoldo Rodés va ser fundador i primer president de l’Instituto de la Empresa Familiar, on des del 2010 n’era president d’honor. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram