El Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) va celebrar aquest dimecres la segona edició dels Premis Gabinets de Comunicació, que va guardonar als periodistes de fonts autors del pla de comunicació de la Línia 9 del Metro de Barcelona, amb el premi al Millor Pla de comunicació, i als del programa educatiu El nostre govern i tu de la Direcció General de Relacions Institucionals i Participació, amb el premi a la Creativitat i Innovació.

El periodista responsable del pla de comunicació de la L9, Salvador Bilurbina, va declarar que a l’hora de treballar, els periodistes de fonts tenen dues opcions: l’hermetisme o la transparència. “Nosaltres vam optar per la segona opció, perquè creiem que la informació dona tranquil·litat i credibilitat”, va afegir. Per la seva part, el secretari de Mobilitat, Manel Nadal, va recordar que fa tres anys les infraestructures estaven entre les preocupacions de la societat, mentre que ara han pujat en el rànquing del “més valorat per la població”.

D’altra banda, la periodista Isabel Muntané, que va recollir el premi a la Creativitat i la Innovació pel programa El nostre govern i tu, va assegurar que, “a més d’informar, els periodistes també han de formar i ajudar a construir la societat”. Al seu torn, el secretari de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell, ha qualificat el programa educatiu com “un projecte interactiu, que va més enllà del deure de la secretaria, i això honora la tasca dels periodistes que l’han dut a terme i l’equip que l’ha ideat”.

L’acte de lliurament, celebrat a la seu del CPC a Barcelona, va ser presentat pel vicedegà del Col·legi, Ramon Besa, i la presidenta de la Comissió de Gabinets de comunicació, Pilar Casanova.