L’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació fa 20 anys, i per celebrar l’efemèride organitza una jornada amb professionals i expertes dels mèdia, les arts i els estudis de gènere. La trobada tindrà lloc dissabte a l’espai La Ciba de Santa Coloma de Gramanet, de 10 a 18.15 h, i també es podrà seguir en streaming al web de l’esdeveniment.

Amb el títol de Vint anys, vint causes, la jornada s’estructura al voltant de quatre taules de debat. L’objectiu és reflexionar sobre l’evolució de la representació de les dones i la inclusió del seu punt de vista als mitjans.

El diàleg inicial és Còmodes? La mediació feminista en la pràctica professional (11.15 h) i comptarà amb la participació de Mònica Terribas, Esther Vivas, Neus Ballús, Míriam Porté i Montse Virgili.

Posteriorment serà el torn de la taula rodona Víctimes o heroïnes. Tractament mediàtic de les violències masclistes (13 h), amb Joana García Grenzner, Joana Gallego i Beatriu Masià.

Després del dinar s’ha programat la taula De la invisibilitat a la sobreexposició. La representació dels cossos (15.30 h), amb Marta Vergonyós, Najat El Hachmi i Sara Borrella com a ponents.

La darrera taula rodona és Quin protagonisme? Presències i absències en els relats contemporanis de les accions de les dones (16.30 h), i comptarà amb la participació de Miriam Hatibi, Carme Porta i Salima Jirari.

La jornada finalitzarà amb escenes de Y perdí mi centro, una actuació de flamenc experimental, multidisciplinari i feminista a càrrec de la companyia LaboratoriA.