El ple del Parlament ha votat aquest dimecres les tres candidatures proposades per a ocupar les dues vacants del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Com era previsible, Roger Loppacher, fins al març vicepresident del consell de govern de la CCMA, i Daniel Sirera, expresident dels populars a Catalunya, proposats per CiU i PP, han estat els escollits. El tercer en discòrida, Salvador Alsius, director dels ensenyaments de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra, proposat per ICV-EUiA i ERC, no ha aconseguit el suport necessari. Posteriorment, Loppacher ha estat elegit nou president del Consell.

Cap de les votacions ha rebut el suport de dues terceres parts de la cambra, per la qual cosa se n’ha tingut que realitzar una segona on era suficient una majoria simple, tal com preveu la modificació de la llei del passat febrer. En la segona votació, la candidatura d’Alsius ha rebut 24 vots a favor, 19 en contra i 86 abstencions; la de Sirera, 77 vots a favor, 23 en contra i 28 abstencions, i la de Loppacher 79 vots a favor, 21 en contra i 29 abstencions. Per a la presidència del CAC, també en segona votació, Loppacher ha rebut 79 vots a favor, 20 en contra i 30 abstencions.

Roger Loppacher i Daniel Sirera s’uneixen als actuals membres Carme Figueras, Esteve Orriols, Josep Pont i Elisenda Malaret.