esRadio està en converses amb Punto Radio, de Vocento, per tancar una col·laboració que permetria que l’emissora de Federico Jiménez Losantos utilitzés les seves freqüències. D’aquesta manera, la veu del polèmic locutor es podria tornar a escoltar legalment a Catalunya, on després d’emetre a través de repetidors il·legals a Tarragona i Barcelona, els quals van ser clausurats, actualment tan sols es pot seguir per internet i la TDT.

Segons informa el diari Ara, les opcions que hi ha damunt la taula perquè la iniciativa tiri endavant són dues: la compra de Punto Ràdio per part d’esRadio o el lloguer de les seves freqüències. A Catalunya, l’acord implicaria assumir les cinc emissores d’Onda Rambla, la ràdio creada per Luis del Olmo i que va vendre a Vocento a finals del 2009.

Amb tot, cal tenir en compte que el radiofonista de Ponferrada i Losantos han tingut diverses topades entre ells, i que la Cope i Punto Radio s’han temptejat per arribar a un acord similar, en el que també estaria interessat Onda Cero, tal com va admetre José Manuel Lara a principis de febrer.

En cas de què arribés l’entesa entre esRadio i Punto Radio, a l’emissora de Losantos només li quedaria el tràmit administratiu de l’aprovació del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) per poder emetre a les ones hertzianes catalanes de forma legal.