El Sindicat de Periodistes de Catalunya ha mostrat el seu rebuig als “atacs de què ha estat objecte” la periodista Anna Grau en les darreres setmanes a les xarxes. “Ho hem dit sempre: condemnem totes les agressions, amenaces, insults, o assetjaments contra professionals de la informació, vinguin d’on vinguin i siguin quines siguin les persones afectades, a les quals expressem la nostra solidaritat”, assenyala l’organització.

El pronunciament de l’SPC es produeix a petició de Grau, tal com havia fet també amb l’Associació de la Premsa de Madrid o la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya, per uns “atacs” que es van produir principalment després de la seva intervenció en el programa Quién educa a quién de TVE, on entre d’altres va acusar Plataforma per la Llengua d’espiar els infants a les escoles.

“La periodista denuncia estar patint una situació de marginació i de mobbing professional per les seves manifestacions en tertúlies televisives, i remarquem també la nostra defensa de la llibertat d’expressió”, diu el Sindicat en un comunicat. Aquest ha coincidit amb l’anunci que Anna Grau anirà de número dos de Ciutadans per Barcelona en les eleccions al Parlament. La periodista es va afiliar al partit taronja el novembre de 2019, i el passat juliol va ser escollida és presidenta de Societat Civil Catalana a Madrid.

En la missiva, el Sindicat de Periodistes reitera la crítica a uns atacs que “suposen una notòria vulneració del dret a la informació de la ciutadania i, també, el de la llibertat d’expressió”. L’SPC considera que aquestes situacions es produeixen pel fet que ni a Espanya ni a Catalunya està regulat el dret a la informació com sí ho està en altres països de l’entorn, i insta les administracions a fer-ho.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram