El Sindicat de Periodistes de Catalunya ha posat en marxa un projecte per donar suport a les reivindicacions de les periodistes esportives i contribuir a millorar les seves circumstàncies laborals i professionals. Es tracta d’un Fòrum de Periodistes Esportives compta amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones.

Amb el lema Les periodistes esportives tenim molt a dir, l’SPC vol fer visible la situació d’unes professionals que “han de desenvolupar la seva feina en un entorn, el de l’esport, molt masculinitzat, en el qual sovint no se les pren seriosament pel fet de ser dones”. L’organització denuncia que es tracta d’un àmbit on “les actituds masclistes són molt habituals, i arriben fins i tot a desembocar en atacs personals i insults contra les periodistes, darrerament sota l’anonimat de les xarxes socials”.

Per a la campanya, el Sindicat compta amb la participació de cinc periodistes esportives –Danae Boronat, Gemma Herrero, Laia Bonals, Maria Tikas i Anaïs Martí– que a través de càpsules audiovisuals (disponibles al canal de YouTube de l’SPC) expliquen les dificultats per exercir la professió per ser dones i també proposen com actuar per acabar amb les discriminacions.

El projecte culminarà el 28 de febrer amb la celebració d’una taula rodona amb dones periodistes d’esports i representants de la professió per compartir experiències i plantejar conjuntament accions per acabar amb el sexisme vers les dones que es dediquen a aquest àmbit del periodisme.