El Sindicat de Periodistes de Catalunya denuncia els “abusos” que rep el col·lectiu de fotoperiodistes als concerts per part d’un gran nombre d’artistes i de les seves agències de representació. “Aquesta situació no és nova, però davant la tendència a l’alça que s’està vivint en els darrers anys, volem expressar el nostre rebuig a aquestes pràctiques i reclamem mesures que les impedeixin”, assenyala en un comunicat.

L’SPC assenyala que l’exigència de les agències dels artistes de validar prèviament les imatges que han de ser publicades és una “inadmissible censura” cap als professionals, una “vulneració flagrant” dels drets d’autoria, un “gest de prepotència” cap al col·lectiu, així com un “atac” al dret a la informació de la ciutadania.

“Si els i les artistes no diuen com s’han d’escriure les notícies, tampoc han de dir com es fan les fotografies. Els i les fotoperiodistes no els diuen què han de cantar o com han d’actuar. Doncs el mateix a la inversa, que no diguin quines imatges cal publicar”, etziba l’organització.

El Sindicat també reclama una “resposta decidida” dels mitjans de comunicació perquè defensin els professionals i exigeixin que es posi fi a aquesta situació. En aquesta línia, emplaça els responsables dels mitjans i les associacions empresarials del sector a “buscar conjuntament alternatives per intentar eradicar aquestes pràctiques abusives, antiinformatives i que vulneren diversos drets fonamentals”.