El conseller delegat de Vocento, Luis Enríquez, va ser escollit aquest dimarts per unanimitat nou president de l’Associació d’Editors de Diaris Espanyols (AEDE). Substitueix en el càrrec José María Bergareche, membre del consell d’administració d’El Correo i Diario Vasco, que el passat 30 de novembre va dimitir tan sols tres dies després de ser escollit.

Malgrat Bergareche va argumentar la decisió pels recurrents “motius personals”, algunes veus van apuntar que la raó principal havia estat el forat econòmic que es va trobar a l’AEDE, principalment per la sanció de 275.000 euros imposada per Competència per recomanar als associats la unificació preus en els serveis de press clipping.

Amb el nomenament d’Enríquez, que del 2005 al 2011 va ser membre de la junta directiva de l’AEDE, s’aparca l’intent de canviar el sistema presidencial instaurat amb Bergareche, que havia d’ocupar el càrrec de manera indefinida, amb dedicació exclusiva i assumint les funcions de la direcció general. Ara es torna a una presidència rotatòria entre els alts càrrecs dels principals diaris, per la qual cosa es nomenarà un nou director general.