Aquest dimarts finalitzava el contracte entre Lavinia i el Consorci Digital Mataró-Maresme per la gestió dels serveis informatius d’m1tv, tasca per a la qual la productora aportava la meitat de la plantilla de la televisió pública.

Malgrat que feia dies que els vuit treballadors de Lavinia havien rebut la carta d’acomiadament (quatre periodistes, un productor i tres tècnics), hi havia l’esperança que es pogués renovar el contracte entre productora i consorci –o com a mínim prorrogar uns mesos–, ja que no s’havia convocat cap concurs. Finalment, però, no hi ha hagut acord, i aquest mateix dimarts els han comunicat que no continuaran.

Així doncs, el canal ara es queda amb nou treballadors: el coordinador general, el cap de continguts, el cap d’informatius, el cap d’esports, dos tècnics, dues administratives i una comercial. A la baixa dels treballadors de Lavinia cal sumar la dimissió fa una setmana del director gerent del Consorci, Joan Catà, sense que encara s’hagi aclarit si es designarà un substitut.

De fet, quan va anunciar que plegava, Catà va argumentar que ho feia perquè el “nou rumb” que prendrà el canal requeria “persones noves” per liderar-lo. Una nova etapa on, a més de la reducció de plantilla a la meitat, també comptarà amb un pressupost un 30% inferior,segons va aprovar el Consorci Digital Mataró-Maresme al desembre.