Una informació sobre l’abdicació del rei Joan Carles I ha generat tensions a la redacció del diari El Mundo. En l’edició especial de dilluns a la tarda arran de la renúncia del monarca, la periodista Ana Romero, responsable de la informació sobre la Casa Reial, apuntava en la crònica principal dels fets que, entre els assumptes que darrerament havien perjudicat la imatge del rei, hi havia la relació amb Corinna  zu Sayn-Wittgenstein, a qui definia com a “introductora internacional de capital i amiga íntima del monarca”.

La referència  a la princesa alemanya, però, va desaparèixer en l’edició impresa de dimarts, així com la signatura de Romero, i l’article passa a estar firmat per un genèric El Mundo.

Sanció a la filla de Pedro J.

María Ramírez, corresponsal als Estats Units del diari i filla de l’exdirector Pedro J., via Twitter, dimarts va acusar El Mundo de censurar l’article de Romero. “Un periodista ha de poder recordar als seus lectors qui és Corinna. Qui no el deixa fer-ho vulnera la llibertat d’expressió”, apuntava Eduardo Suárez, corresponsal del diari a Nova York i marit de Ramírez.

Aquest dimecres a la nit, el comitè d’empresa els informava que la direcció d’El Mundo els havia suspès de feina i sou durant un mes, segons van comunicar també via Twitter.

Negacions de censura

Abans de conèixer-se la sanció, el director, Casimiro García-Abadillo, negava haver censurat ningú, i diversos redactors de la secció Espanya emetien un comunicat conjunt negant qualsevol tipus de censura al diari durant els anys que porten treballant al diari.

El director d’El Mundo també ha negat haver acomiadat Ana Romero, tal com s’havia afirmat en alguns digitals arran d’una forta discussió entre ambdós per la modificació de la informació sobre Corinna.

Amb tot, l’Associació de la Premsa de Cadis explica que aquests dies la periodista no està treballant i espera que la direcció del diari recondueixi la situació de Romero, que treballa a El Mundo des de fa 24 anys.