El jurat de la 13a edició del Premi Muriel Casals de Comunicació ha distingit el periodista Manel Alías “per la seva acurada i arriscada cobertura de la guerra de Rússia a Ucraïna, oferint testimonis de primera mà a banda i banda del conflicte, amb una mirada política i social”.

Amb aquest guardó també es vol reconèixer “una feina de més de vuit anys de pedagogia i información” com a corresponsal a Rússia de TV3 i Catalunya Ràdio i en llibres com Rússia, l’escenari més gran del món (2021) i L’última victòria de l’URSS (2022).

Manel Alías rebrà la distinció en el marc de la 72a edició de la Nit de Santa Llúcia d’Òmnium Cultural, que se celebra aquest dimarts al Teatre Nacional de Catalunya.

El president d’Òmnium, Xavier Antich, ha assegurat que Alías “ha estat un corresponsal de guerra exemplar, explicant rigorosa i objectivament des de la primera línia la guerra de Rússia a Ucraïna amb valentia i professionalitat”. També ha ressaltat la seva “increïble tasca periodística i polivalència” durant les seves més de dues dècades treballant als mitjans públics catalans.

El jurat del Premi Muriel Casals de Comunicació 2022 estava format per Sebastià Serrano, Núria Iceta, Sara Gonzàlez, Àlex Gutierrez, Odei A.-Etxearte, Albert Sàez i Mònica Terribas.