A Manel Fuentes no li han agradat les crítiques que el director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, va fer divendres sobre les xifres d’audiència de la franja matinal en el darrer EGM. Així ho ha fet notar aquest dilluns en antena poc abans d’anunciar que aquest cap de setmana havia comunicat al president de la CCMA, Brauli Duart, que la temporada que ve no continuarà al capdavant d’El matí de Catalunya Ràdio.

Malgrat la decisió s’ha fet pública tres dies després de les paraules de Riera, Fuentes no les ha utilitzat com a motiu de la seva sortida, ni tampoc ha mencionat cap manca d’acord en la negociació de la seva renovació.

Segons ha explicat als oients del programa, li ha arribat el moment de “repensar” el seu futur, i ha justificat la mesura per “circumstàncies familiars adverses” que en els darrers mesos li havien provocat un “gran desgast”. El proper 12 de juliol serà el dia que el periodista s’acomiadarà de l’audiència després de quatre temporades dirigint el programa.

Fuentes treu pit

“Hem tingut males dades a la franja del matí. Males dades que hem de rectificar, que hem de millorar, i que Catalunya Ràdio no es pot permetre”, va lamentar Fèlix Riera el passat divendres en sessió de control parlamentària. Segons ha retret Fuentes, l’equip del programa està “molt sorprès” que aquestes hagin estat les “úniques declaracions valoratives” de la temporada per part del director de l’emissora.

En aquest sentit, Fuentes ha recordat que, arran de fer-se càrrec del programa, es va canviar la tendència a la baixa en l’audiència i aquesta va pujar fins que el passat novembre El matí de Catalunya Ràdio (MCR) va assolir el seu rècord històric amb 503.000 oients, tot i quedar per darrere d’El món a RAC1.

A més, el periodista ha remarcat que l’espai que dirigeix no és l’únic de la franja del matí, però sí “el més important”, i ha tret pit perquè el seu èxit “és evident” i perquè gràcies a l’MCR l’emissora “està molt millor que com ens la vam trobar”. Fuentes també ha afegit que el programa s’ha renovat i modernitzat “acuradament” fins al punt “d’estar en disposició per lluitar pel lideratge numèric d’audiència, cosa que en altres franges per dissort no passa”.

Denuncia “trucades” per influir en la línia editorial

A banda de les xifres, Manel Fuentes ha presumit de com les ha assolit: “Buscant el rigor; preparant-nos a fons per saber en tot moment de què parlem, encara que els temes fossin espinosos o feixucs; amb independència editorial, malgrat que molts l’hagin volgut trencar a cop de telèfon, i amb inconformisme amb les respostes fugisseres”, ha etzibat el periodista, qui, amb tot, ha assegurat que no era un dia per als retrets.

Després de fer-se pública la no renovació del periodista, la direcció de Catalunya Ràdio li ha agraït “l’aportació de talent, els seus resultats d’audiència i la dedicació al projecte”. En un comunicat, la direcció assegura respectar la decisió “personal” de Fuentes, i manifesta la “confiança” que pugui continuar vinculat a futurs projectes de l’emissora.