El dissabte 5 de novembre se celebra a Manresa la primera edició del CreaFest, protagonitzat per creadors de continguts en català a les xarxes socials. L’esdeveniment tindrà una periodicitat anual i està organitzat per l’Ajuntament i l’associació Creadors.tv, formada l’any passat amb l’objectiu de normalitzar i potenciar l’ús del català en els entorns digitals.

El primer CreaFest es desenvoluparà entre l’auditori de l’Espai Plana de l’Om, que acollirà xerrades i taules rodones, i la plaça Sant Domènec, on es faran actuacions musicals i es podran veure creadors en directe. A més a més, s’hi instal·laran carpes d’organitzacions que vetllen per l’ús del català i la seva promoció, que oferiran informació, tallers i activitats.

A l’Espai Plana de l’Om la jornada s’obrirà amb la xerrada El que les marques volen: com presentar-te davant les marques per fer contingut patrocinat a les XXSS, a càrrec de Beatriz Guzmán, cap de màrqueting de la Fundació .cat. Posteriorment s’han programat tres taules rodones. La primera és Per què són necessàries les entitats i plataformes de creació de contingut en català?, amb Albert Lloreta (La Fera), Liz Castro (L’Aixeta), Jaume Morón (Goitaquefanara) i Jesús Casasampera (Creadors.tv). La segona es titula Creació de continguts: afició o professió, i comptarà amb la participació de Gerry Querry Berry, Gerard Sesé i Simmer Valenciana. I la tercera taula és L’ensenyament en català a la xarxa i comptarà amb docents youtubers. Tancarà l’espai una gravació especial del programa La Nit Friki de Fibracat.tv.

Per la seva part, a l’escenari de la plaça Sant Domènec hi passaran el creador de continguts esportius Esteve Rovira, l’humorista Albert Roig, l’streamer Jau Fibla, els responsables d’Univers G8CO o els creadors del pòdcast L’última xerrameca, entre d’altres.