Amb motiu del seu 60è aniversari, Mans Unides ha decidit distingir persones i institucions que s’han dedicat a la lluita contra la fam i la pobresa, amb una especial atenció periodistes i mitjans.

En aquesta edició especial dels seus guardons, Mans Unides ha concedit el Premi a la trajectòria professional a Rosa Maria Calaf “com a reconeixement al seu treball i esforç de més de 50 anys per fer del periodisme un element fonamental per a la denúncia i per a la formació i sensibilització de l’opinió pública”.

Per la seva part, La 2 de TVE ha estat distingida amb el Premi al canal de televisió més compromès “en reconeixement a la seva vocació de servei públic, a la seva programació, destinada a les grans minories, i a la seva aposta per la informació global i de qualitat, des d’un enfocament diferent i reflexiu”.

Mans Unides ha atorgat el Premi al mitjà d’interès social a Europa Press Social “en reconeixement al seu esforç i disposició per fer-se ressò d’assumptes d’interès social que no solen tenir cabuda en la majoria dels mitjans de comunicació, i per la sensibilitat i professionalitat a l’hora d’abordar temes sensibles com la cooperació a el desenvolupament, la discapacitat, la infància, la igualtat i els drets humans”.

Per la seva part, Nicolás Castellano, periodista de Cadena SER, recollirà el Premi a la solidaritat sense fronteres “pel seu compromís indestructible amb els drets humans i pel seu afany per situar la notícia a l’altre costat de les fronteres, posant rostre, veu i professionalitat al drama de l’emigració i al de les persones que, cada dia, veuen vulnerats els seus drets “.

Per altra banda, La noche de Cadena 100 rebrà el Premi a l’esdeveniment solidari “en agraïment a l’esforç, l’entrega i la generositat amb què, en cada edició i de forma ininterrompuda des de fa més d’una dècada, tots els implicats en l’esdeveniment més compromès de l’any aconsegueixen que la música més solidària soni en els racons més remots de la terra, convertida en projectes de desenvolupament capaços de canviar la vida de milers de persones”.

Finalment, l’ONG ha concedit el Premi Internacional Mans Unides a la periodista i activista Caddy Adzuba “en reconeixement al seu continu compromís amb les dones víctimes de la guerra i la seva dedicació i coratge al denunciar les causes i conseqüències, especialment entre els més vulnerables, dels conflictes a la República Democràtica de Congo”.

Per primer cop en els 40 anys que Mans Unides convoca els seus premis, en aquesta ocasió ha estat la pròpia oenagé la que ha decidit, en votació interna, les categories i les persones a les quals distingir.

Els premis es lliuraran el proper 12 de desembre en un acte al CaixaForum de Madrid. Entre la resta de guardonats hi ha la reina Sofía (Premi Extraordinari Mans Unides 60 Aniversari, lliurat el 21 de novembre) i el Banco Santander (Premi a l’empresa compromesa).