El president del grup inversor Ezentis, Manuel García-Durán, ha estat escollit nou president executiu de Vértice 360º en substitució de José María Irisarri, qui va dimitir a finals de desembre després de cinc anys al càrrec, els que fa que es va formar el grup. Ezentis és el principal accionista de Vértice amb el 28,6% del capital.

El nomenament de García-Durán es va produir aquest dimarts en un consell d’administració extraordinari on Irisarri, que té un 3,27% del capital i continuarà com a conseller, va formalitzar la seva renúncia. García-Durán compaginarà ambdues presidències.

Segons Vértice 360º, el nou president té per objectiu impulsar l’activitat del grup i convertir-lo en un referent internacional en l’àmbit audiovisual, especialment en els mercats de parla espanyola i portuguesa.

Amb tot, la sortida d’Irisarri va ser provocada per les diferències que mantenia amb García-Durán respecte als plans de futur del grup. En concret, Irrisari defensava l’entrada d’un nou soci per reforçar-se financerament i poder seguir desenvolupant l’estratègia de creixement i expansió realitzada fins ara, mentre que García-Durán apostava per trossejar Vértice i vendre alguns dels seus actius.

El grup està format per diferents empreses del sector, com Telson, Notro Films, Telespan, Manga Films, Videoreport i, des de fa un any, Lavinia