El consell d’administració de Sogecable va nomenar aquest dijous Manuel Polanco com a nou president de la companyia. El fins ara director general corporatiu de les unitats de negoci del grup substitueix en el càrrec Rodolfo Martín Villa. A més, l’empresa absorbirà totes les inversions audiovisuals del grup, convertint-se en el seu holding audiovisual, i passarà a dir-se Prisa TV.

Amb aquesta reorganització, Sogecable, propietària de Digital+ i Cuatro, incorporarà en els seus actius el canal portuguès TVI, la productora Plural (amb seus a Madrid, Lisboa, Miami i Rio de Janeiro), i el canal nord-americà Vme (amb seu a Nova York).

A més, el consell d’administració incorpora nous consellers i en redueix el nombre per “convertir-lo en un òrgan més operatiu i especialitzat com reclama un mercat televisiu en ple procés de transformacions”, va assenyalar Prisa en un comunicat.

En concret, s’incorporen com a nous consellers Pierre Lescure, conseller delegat de Canal+ França durant més de deu anys i vicepresident de Canal+ Espanya del 1989 al 2001; Markus Tellenbach, president i conseller delegat del grup polonès TVN, i Fernando Martínez, secretari general del Grupo Prisa que va dirigir les àrees de gestió, planificació i econòmic-financera de Sogecable des del 1998 al 2009.