El proper 29 de desembre, mossèn Manuel Valls i Serra s’acomiadarà de La Missa de La 2 després de gairebé 22 anys oficiant-la ininterrompudament. El substituirà Carles Cahuana Bartra, prevere de la diòcesi de Terrassa.

Valls, de 68 anys, és el sacerdot celebrant de la missa des del febrer de 1992. Fa uns mesos, però, va demanar el relleu a causa d’una “certa sensació de cansament” juntament amb la “necessitat de concentrar més esforços” en la parròquia de Sant Vicenç de Sarrià, de la qual n’és rector des del 1997.

En la darrera reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense, els bisbes de Catalunya van acceptar la seva petició i van escollir per substituir-lo Cahuana, de 37 anys. “Quan vaig començar a fer aquest servei per encàrrec dels bisbes, no m’hauria imaginat mai que continuaria 22 anys després”, assegura Manuel Valls, satisfet per la feina feta al llarg d’aquest temps.

La Missa, el programa més antic de la televisió en català, es va començar a emetre regularment el 10 d’octubre de 1982 a l’aleshores TVE 2, fruit d’un acord dels bisbes catalans amb l’ens públic. L’espai aplega cada setmana entre 40.000 i 80.000 espectadors.

Des del juny de 2008, la celebració s’ofereix des d’una capella del Monestir de Sant Domènec, de les monges dominiques, situada molt a prop del centre de producció de TVE a Sant Cugat. Primer va ser de manera intermitent i, des de l’estiu de 2010 de manera continuada.