El periodista Joan Maria Clavaguera ha estat nomenat nou director de l’Agència Catalana de Notícies (ACN), càrrec al qual s’ha incorporat aquest dilluns. Clavaguera substitueix Saül Gordillo, cessat el passat 8 d’abril. Des d’aleshores, exercia en funcions la subdirectora Anna Nogué.

El nom de Clavaguera per ocupar el càrrec va començar a sonar el mateix dia que es va destituir Gordillo. Amb el seu nomenament, es confirma que serà l’encarregat d’aprimar l’agència, que compta amb un pressupost de 4,7 milions d’euros, dels quals 3,5 provenen de la Generalitat

Nascut a Riudoms l’any 1957, Joan Maria Clavaguera ha treballat a la premsa escrita, la televisió i la ràdio, però és en aquest darrer mitjà on ha dedicat la major part del seu temps.

Així, el 1987 va entrar a Catalunya Ràdio, on va ser editor i presentador del programa Catalunya Matí, primer coordinador general de Catalunya Informació en fundar-se l’emissora, cap dels serveis informatius i, finalment, director del Grup d’Emissores Catalunya Ràdio (del 1995 al 2002).

Actualment, Clavaguera formava part de l’equip de direcció del departament de Periodisme de la Facultat de Comunicació Blanquerna, on continuarà impartint classes relacionades amb el periodisme radiofònic i l’organització d’empreses periodístiques.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram