La Facultat de Comunicació de la Universitat de Navarra ha distingit el periodista Marc Marginedas amb el Premi Luka Brajnovic, guardó que s’atorga des de 1997 a comunicadors que hagin destacat per la “defensa de la dignitat de les persones i els valors humans de llibertat, tolerància i solidaritat”.

L’anunci es va fer dimecres a la Facultat de Comunicació durant un acte dhomenatge al professor Luka Brajnovic (Kotor, 1919 – Pamplona, 2001), en el marc dels actes de commemoració del centenari del naixement de qui va ser mestre de més de 32 promocions. Marginedas, que es va llicenciar en Periodisme en aquesta universitat el 1990, va ser alumne de Brajnovic.

“Marc Marginedas encarna els ideals del periodisme com a testimoni i denúncia davant la injustícia i la violència”, va destacar la rectora de la Facultat de Comunicació de la UNAV, Charo Sádaba. “El seu itinerari professional exemplifica el coneixement, la formació i el servei a la veritat (encara a risc de la vida) que configuren els ideals del Premi Luka Brajnovic”, va afegir sobre l’actual corresponsal a Moscou d’El Periódico.

Amb motiu del centenari del naixement del professor d’origen croat, en aquesta edició el guardonat ha estat elegit per antics alumnes de la Facultat de Comunicació, que havien enviat 116 nominacions.

En anteriors edicions havien estat distingits Miguel Delibes, Violeta Chamorro, David Puttnam, Antonio Fontán, Sinisa Glavasevic, Miguel Gil, Medios para la Paz, José Javier Uranga, Ettore Bernabei, Joaquín Navarro Valls, Krzysztof Zanussi, School of Journalism de Missouri, Juan Pablo de Villanueva, James Natchwey i Antonio López.