Foto: Clara Rodríguez / elDiario.es

El periodista i escriptor Marco Schwartz ha estat nomenat cap d’opinió d’elDiario.es, on fins ara era columnista i membre del comitè editorial. La seva missió serà potenciar una secció que el mitjà considera “fonamental” en un moment com l’actual “d’extraordinària complexitat a Espanya i el món, en què l’anàlisi i la interpretació dels fets seran eines cada cop més indispensables per comprendre i contextualitzar els esdeveniments”.

Schwartz substitueix en el càrrec Gumersindo Lafuente, que es jubila, tot i que continuarà vinculat al mitjà escrivint i coordinant les revistes impreses. A més, dirigirà el curs de periodisme polític que elDiario.es posarà en marxa properament amb la Universitat Carlos III.

Marco Schwartz va iniciar la seva trajectòria periodística a la seva Colòmbia natal, i fa més de 30 anys es va instal·lar a Espanya, on ha treballat a Cambio 16, El Siglo, El Periódico i Público, entre d’altres. Abans de sumar-se a elDiario.es, va dirigir durant sis anys el diari colombià El Heraldo.

El d’Schwartz no és l’únic nomenament que ha fet elDiario.es aquest inici de curs. Elena Cabrera, fins ara cap de cultura, ha ascendit a redactora en cap de la secció. L’objectiu és intensificar la cobertura cultural del diari, estratègia reforçada amb noves incorporacions.

Finalment, Marta Barandela ha estat nomenada redactora en cap d’edició i portada d’elDiario.es, encarregant-se de coordinar l’arrencada del diari, amb especial atenció a la jerarquització de la informació, les apostes informatives del dia i l’última hora.